Naminis majonezas ir pomidorų padažas – vos per 10min.

Naminis pomidorų padažas ir majonezas
Kaip manote, kas sveikiau: žalingų E priedų prisotintas, kelis mėnesius nesugendantis, ar natūralus, greitai ir lengvai namuose pagamintas padažas? Jei prioritetą teikiate sveikam gyvenimo būdui, pabandykite majonezą ir pomidorų padažą pasigaminti patys – tikrai nesigailėsite.


Majonezas

Jums reikės:
• 2 kiaušinių trynių
• ¾ arbatinio šaukštelio druskos
• ½ arbatinio šaukštelio garstyčių
• 1/8 arbatinio šaukštelio cukraus
• 1/8 arbatinio šaukštelio juodųjų pipirų
• 4 arbatinių šaukštelių balto acto
• 1 puodelio alyvuogių aliejaus
• 4 arbatinių šaukštelių karšto vandens

Paruošimas
Į dubenį sudėkite kiaušinių trynius, druską, garstyčias, cukrų, pipirus bei 1 arbatinį šaukštelį acto ir viską išplakite. Į masę palengva pilkite ¼ stiklinės aliejaus (plakimo metu). Tuomet pridėkite po 1 arbatinį šaukštelį acto, vandens ir vėl ¼ stiklinės aliejaus plakant. Vėl įpilkite po šaukštelį vandens ir acto, tuomet palengva supilkite likusią pusę stiklinės aliejaus. Svarbu, jog plakimo procesas vyktų nuolat, o ingredientai būtų pilami iš lėto. Galiausiai supilkite likusį acto ir karšto vandens kiekį. Jei mėgstate ne tokį riebų majonezą, galite jį praskiesti trupučiu karšto vandens. Pagamintą padažą sudėkite į sandarų indą ir palikite šaldytuve atvėsti. Kadangi gamybai nenaudojami jokie konservantai ar E priedai, naminį majonezą stenkitės suvartoti per savaitę. Skanaus!

Pomidorų padažas

Jums reikės:
• 500g. pomidorų pastos (pomidorų minkštimas be odelių ir sėklų)
• ½ arba ¼ stiklinės obuolių acto
• ½ arbatinio šaukštelio druskos
• ½ arbatinio šaukštelio džiovintų raudonėlių
• ½ arbatinio šaukštelio kmynų
• 1/8 arbatinio šaukštelio pipirų
• 1 arbatinio šaukštelio garstyčių

Paruošimas
Jei neturite daug laiko, tačiau norite sveikai maitintis, šis receptas – kaip tik Jums. Gaminant pomidorų padažą, reikia tik sumaišyti visus ingrediantus ir gerai išplakti. Greita, skanu ir sveika!