Kavą gardiname naminiais sirupais (5 receptai)

sirupai_kavai
Puodeliu kvapnios kavos prasideda dažno žmogaus rytas, tačiau tas puodelis išgeriamas ne visada namuose. Vis dažniau kavą mums gamina baristos, kurių gėrimas tarsi skanesnis, kvapnesnis, teikiantis daugiau malonumo. Vilioja galimybė rinktis įvairius pagardus, sirupus, suteikiančius kavai neįprastus skonius, kurių namuose virta kava neturi. Tačiau klystate, jei manote, jog negalite tokios kavos pasigaminti patys. Reikia poros minučių, minimalių pastangų ir vos kelių ingrediantų, kad galėtumėte mėgautis gardžia, kvapnia, tarsi profesionalo pagaminta kava. Tad pateikiame Jums 5 skirtingų skonių sirupų receptus, kurių paragavę tikrai nenusivilsite.

Vanilinis sirupas
Jums reikės:
2 stiklinių vandens
2 stiklinių cukraus
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto

Vandenį supilkite į nedidelį indą ir pakaitinkite ant ugnies. Į karštą vandenį pamažu pilkite cukrų ir maišykite tol, kol šis ištirps. Į susidariusią vientisą masę supilkite vanilės ekstraktą.

Aviečių sirupas

Jums reikės:
2 stiklinių vandens
2 stiklinių cukraus
½ stiklinės šviežių aviečių

Kaip ir gaminant vanilinį sirupą, vandenyje ištirpinkite cukrų ir sudėkite avietes. Maišydami gautą masę, virkite 3-5 minutes. Atvėsusį sirupą perfiltruokite sieteliu, kad nebeliktų aviečių sėklų.

Karamelinis sirupas
Jums reikės:
2 stiklinių vandens
2 stiklinių cukraus
½ stiklinės karamelės padažo arba ištirpintos karamelės

Ištirpinkite cukrų, sudėkite karamelę ir palikite atvėsti.

Šokoladinis sirupas

Jums reikės:
2 stiklinių vandens
2 stiklinių cukraus
2 stiklinių nesaldintos kakavos miltelių
1 arbatinio šaukštelio vanilės ekstrakto
žiupsnelio druskos (pagal skonį)

Pakaitinkite vandenį ir į jį suberkite cukraus ir kakavos mišinį. Masei sutirštėjus, įberkite šiek tiek druskos ir įpilkite vanilės ekstrakto.

Airiško kremo sirupas
Jums reikės:
250g. grietinėlės
400g. sutirštinto pieno
¾ stiklinės viskio
1 valgomojo šaukšto tirpios juodos kavos
3 valgomųjų šaukštų šokolado sirupo

Gaminant šį sirupą, nieko nereikia kaitinti, pakanka visus ingediantus sudėti į indą ir gerai išplakti.
Skanios kavos!